Formula 1'de Yeni Sezon

Red Bull takım patronu Christian Horner’ın cinsel taciz soruşturması ve 7 kez Dünya Şampiyonu Lewis Hamilton’un herkesi şok eden Ferrari kararı zaten Formula 1 fanlarının sezona kafa olarak hazırlanması noktasında şimşek etkisi yaratmıştı. Hemen arkasından sezonun startı gök gürültüsü etkisiyle takip etti demek elbette doğru olmayacaktır. Çünkü Bahreyn hafta sonu bu hype havasının tabiri caizse gölgesinde, son 2 sezonun Verstappen gerçeğini adeta soğuk bir su gibi yüzlere çarptı. Red Bull’lar ilk iki sırayı alırken hafta sonunun parlayan ismi Carlos Sainz ise podyumun son basamağında yer aldı.

Doğrusunu söylemek gerekirse antrenman turlarındaki sürpriz sonuçlar ve ilk yarışın yarattığı pozitif algı, izleyenlere keyifli bir yarış izleyebileceklerini düşündürttü. Fakat görünen o ki bu sezonun da Max Verstappen’in hakimiyetinde devam etmesi oldukça muhtemel. Hollandalı pilot pole pozisyonundan başladığı yarışta geçen sezon bıraktığı yerden aynen devam etti. Üstelik pite girdiği anlarda dahi geçilmedi ve üst üste sekizinci, kariyerinin ise elli beşinci yarış galibiyetini rahatlıkla elde etti. Aynı zamanda en yakın rakibine de 22 saniyelik fark atan son şampiyonun sezonunda belki de tek merak uyandıran ise Hamilton’dan boşalan koltuk için olası bir Mercedes imzası olacak. Söylentilere göre 3 kez Dünya Şampiyonu Hollandalı’nın babası Jos Verstappen, Christian Horner yönetiminden memnun değil ve oğlunun Mercedes ve Toto Wolff ile çalışmasına oldukça sıcak bakıyor.

Öte yandan sezon sonu itibariyle kontratları sona erecek ve koltuksuz kalacak iki isim Perez ve Sainz’ın sezon motivasyonlarını gözlemleyebilmek açısından da önemli bir hafta sonu olduğunu söylemek doğru olacaktır. Sainz’ın adı şimdiden Perez’den boşalacak Red Bull koltuğu için anılmaya başladı bile. Keza 2026 yılında gerçekleşecek Audi-Sauber iş birliği için de en kuvvetli adaylardan biri olarak görülüyor. Zirve mücadelesinin çekişmeden uzak geçeceğini de hesaba katarak Perez-Sainz ikilisinin ikincilik mücadelesi için en kuvvetli adaylar olduğunu da es geçmemek gerekir. Özellikle Sainz, takım içi mücadeleden geri durmayarak Bahreyn’de şanssızlıklardan yüzü gülmeyen yine de 4. Sırayı kapan Leclerc’i yenmeyi hedefleyecek ve neden gridde bir yer sahibi olması gerektiğini müstakbel adaylarına kanıtlayacaktır.

Bahreyn’den puanla dönen diğer takımlar ise Mercedes motorlu üç ekip; Mercedes, McLaren ve Aston Martin’in tabiri caizse ne uzayacağını ne de kısalacağını söylemek yanlış olmaz.

Özetlemek gerekirse; her ne kadar Bahreyn hafta sonu beklentileri tam anlamıyla karşılayamamış da olsa, her ne kadar Verstappen’in dominasyonunu devam ettireceğini bilsek de, koltuk kapma mücadeleleri, entrikalar ve rekabetlerle dolu çok özlediğimiz, çok beklediğimiz Formula 1 geri döndü.

Kaynaklar:

© Getty Images/Red Bull Content Pool


Yiğit Şen

Spor Yazarı